OVER ELPHYMED

Ik ben sinds juli 2016 eigenaar van Elphymed. Ik woon in Veenendaal en ik ben opgegroeid met trampolines aangezien mijn vader in 1992 begon met het importeren en fabriceren van trampolines met zijn bedrijf Elphymed B.V. Na een aantal jaren voor hem te hebben gewerkt heb ik destijds toch besloten om meer ervaring op te gaan doen binnen mijn studierichting HTS Werktuigbouwkunde en Motorvoertuigen. Zo heb ik gewerkt binnen de machinebouw en de vrachtwagenindustrie als constructeur en als manager R&D. 
In 2016 kwam door omstandigheden toch de trampoline business weer op mijn pad. De keus was toen snel gemaakt, ik kon mijn ervaring met trampolines en mijn kennis van techniek gaan combineren. Op dat moment ben ik gestart als eigenaar van Elphymed en heb ik mij volledig toegelegd op de ontwikkeling van de 12SPRINGS trampolinelijn met de revolutionaire Curve-One trampoline als klapstuk. Het is leuk om over trampolines te praten, nog leuker is om de techniek uit te leggen naar een klant waarom de ene trampoline nu beter is als een ander. Ook als er technische uitdagingen zich aandienen denk ik graag mee met de klant. Over het algemeen komen we dan tot hele praktische oplossingen. 

Jerry Vink
Directeur

jerry vink

Elphymed is de leverancier van vooruitstrevende, moderne en duurzame trampolines met fantastische springeigenschappen voor zowel de consument, de recreatie en publieke sector.

De oorsprong van Elphymed ligt bij Elphymed B.V. welke begin jaren 90 de tuintrampoline in de markt heeft geïntroduceerd en was daarmee een van de eerste producenten/leveranciers van de buitentrampoline. 

Per juli 2016 is Jerry Vink de eigenaar van Elphymed. Na jaren in de techniek en bij Elphymed te hebben gewerkt gebruikt hij nu zijn kennis op beide vlakken om zich te onderscheiden op trampoline gebied. Dit heeft geresulteerd in de nieuwe eigen productlijn 12SPRINGS trampolines met hieronder de revolutionaire CURVE-ONE-trampoline welke zo uniek is dat er op dit moment een octrooi aanvraag loopt.

Naast onze eigen productlijn voeren wij ook de Berg Toys productlijn waaronder Berg Skelters en Berg Trampolines. Elphymed B.V. is hier 12 jaar geleden mee gestart en dit is nog altijd een succes. 

In 2017 introduceerde Elphymed ook het merk Akrobat trampolines op de Nederlandse markt. Akrobat is één van de weinige fabrikanten die de ontwikkeling en productie binnen Europa heeft.

Elphymed verkoopt inmiddels meer dan alleen trampolines. Denk hierbij aan skelters, voetbaldoelen, voetbaltafels, tafeltennistafels, airhockeytafels en speeltoestellen. De uitgangspunten van Elphymed zijn spel- en speeltoestellen van de best mogelijke kwaliteit en hoogste veiligheid. Kortom Elphymed is dé leverancier spel- en speeltoestellen. Goed advies en service staan bij Elphymed altijd centraal.

Kortom Elphymed is de leverancier van duurzame en veilige producten, goede adviezen en service, bij ons staat de klant altijd centraal.

De historie 

1992

Elphymed B.V. , introduceert de rechthoekige tuintrampoline binnen Europa

1993

Elphymed B.V., introductie van de trampolinerand gemaakt uit schuimrubber

1994

Elphymed B.V., introductie van de trampoline rond binnen Europa met daarbij de introductie van de lange 21,5 cm dubbel conische veren

1995

Elphymed B.V., start van ontwikkeling en productie (in Nederland) van een eigen trampoline rand gemaakt van vrachtwagen zeildoek gevuld met schuimrubber.

1996

Elphymed B.V., introductie van de halfhoog trampoline. Voorloper op de in ground trampoline

1997

Elphymed B.V. introductie van groene trampoline rand. Tot dan toe is de standaard kleur blauw

1998

Elphymed B.V., introductie van de trampoline voor openbaar gebruik voorzien van TUV-veiligheid keurmerk vooruitlopend op alle wetgeving.

2007

Elphymed B.V., start ook met het voeren van het Berg Toys productprogramma.

2016

Jerry Vink start als eigenaar van Elphymed.

2016

Elphymed, introductie van merknaam en productlijn 12SPRINGS-trampolines.

2017

Introductie van de nieuwe revolutie op buitentrampoline gebied. De CURVE-ONE trampoline met twee verstelbare zijden voor de maximale “FUN” factor.

2017

Patentaanvraag ingediend op de CURVE-ONE trampoline

2017

Typegoedkeuring verkregen op de CURVE-ONE trampoline voor publiekelijk gebruik (EN1176)

2017

Introductie Akrobat trampoline lijn op de Nederlandse markt